Tron Legacy

多謝Brian嘅戲飛. 今日同Rain睇咗Tron Legacy – 創戰紀.

人類同電腦打仗都唔係新嘅題材, Matrix, Terminator 大家都知. 人總係覺得自己會打嬴, 我就覺得唔會.

睇完Tron, 心入面有個疑問 – 點解啲電腦世界成日都黑沉沉, 又閃晒電. 唔可以係其他效果嫁咩?! Disk game, light cycle match 好剌激. Kevin直頭係Grid入面嘅Death Vader, Sam 就有啲廢廢地. 同埋Grid入面嘅Programs 都要溝女浦Bar(Matix又係…), 呢啲算唔算係現實嘅ad program, 冇用又浪費資源 XD. 同埋入面嘅乞丐… 怪怪地.

用Tron 做主題嘅產品好型, 特別係iphone dock speaker 同埋遊戲機手掣 (發光手掣@_@)… 不過貴到pk… keyboard同mouse 就普普通通, 因為已經用Star Craft出咗一套喇.

好期待有一日大家係拎住支掍仔, 跑兩下, 跳起, 就有一架light cycle變出嚟…

廣告

~ 由 royccm 於 2 一月, 2011.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

 
%d 位部落客按了讚: