2D小人國大冒險

竟然再寫, 今次仲要係寫睇戲… 大家唔好咁認真, 不過歡迎留言.

放聖誕假, 唔知做乜好, 喺Rain提議之下去咗數碼港睇小人國大冒險. 大家睇到我個標題寫2D 就知道套戲"唔夠3D". 同阿凡達比較真係差好遠. 最有3D較果嘅, 就係開頭READ D 3D, 同埋Ice Age個段. 始終CG 係唔同啲. ohhhhh Ice Age真係好正, 夠簡單! 同一個story可以玩好多次, 勁!

今次嘅小人國, 加入咗唔少"現代"情節…溝女, 打機, 唱歌, 工作失意… 唔係咩新野, 不過加埋落小人國度都幾有趣. 另外Gulliver 好識嘆 (衰啲講係仆街), 睇到半路已經覺得佢係去咗奴隸國. 當然, 叫得現代版, 梗係會有電子產品登場… 有好多apple 產品出現, 勁賣廣告(乜3GS防水防沙防撞咁勁嘅?!)… 人地賣廣告都賣得自然啲嘅. 淨係罐可樂都已經好正.

另外值得留意嘅係玩布公仔嘅小女孩, 一個字: “好靚"

眼瞓, 等我醒啲再update.

廣告

~ 由 royccm 於 24 十二月, 2010.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

 
%d 位部落客按了讚: