馬來亞餐廳

長話短說(暫時… 好眼瞓)… 好食, 大家黎探我或者接我放工嘅時候可以去食晚飯. 人唔多, 靜, waiter們真係好很有禮貌. 睇相…

[20 May update]
好. 黎update吓先. 返港大嘅第一個星期, 家豪帶我黎食晚飯, 當係歡迎我呢位新同事. 個晚食咗好多嘢, 我連自己個飯都食唔晒. 第二次黎食, 係我開始作感冒個晚同女朋友黎食 XD 個一晚叫咗牛喇沙米線同埋咖哩牛配飯, 仲要配埋餐湯同埋飲品. 病, 就梗係咩都食唔到啦, 飯食唔晒, 不過咖哩牛就食咗幾多. 咖哩汁比較稀, 唔辣, 撈飯就真係好正! 個喇沙就冇食喇, 因為病, 又冇咩胃口. 第三次去食都係同女朋友去, 就係食咗下面個兩款喇. 病好, 依然都係食唔晒啲飯, 下次都係叫少飯好喇. [/20 May]

20090519_IMG0012

馬來亞餐廳 - Malaya Restaurant Shop 1D, G/F, 37-47 Bonham Road, Hong Kong Tel: 2548 4980

20090519_IMG0009

雞喇沙米線 - $45, 比起上次食既牛喇沙米線, 味比較啖, 不過米線好彈牙, 我唔多鍾意食都覺得ok!

20090519_IMG0019

咖哩羊配飯 - $50, 加$12有例湯及飲品, 凍飲另加$2

20090519_IMG0010

喇沙到咗, 不過係有得睇冇得食... 比我影幾張先啦!

我會再打多啲內容, 不過等我醒啲先, 仲係有種食咗藥好眼瞓嘅感覺…

廣告

~ 由 royccm 於 20 五月, 2009.

2 回應 to “馬來亞餐廳”

  1. 好味好味~
    我地要再去食~ 🙂

  2. 好丫… 雖然遠咗少少, 但係都值得去

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

 
%d 位部落客按了讚: