你有冇食開邊款基因改造食物呀?

先9up吓… 發現自己每次想開post嘅時候, 一黎就想表明立場. 本來我係想寫「我唔係讀science, 唔知基因改造食物有咩問題…」

真係唔知有咩唔好, 改造完又大又靚, 人又係, 改造完都係又大又靚 XD
會唔會食得多會易生cancer呢? 定係會有其他問題呢? 我知呢個答案應該唔難搵, 不過都係想偷吓懶… 有資料再update啦!

有用連結:
綠色和平《避免基因改造食物指南2008》
Greenpeace Shoppers’ Guide to Avoiding GE Food 2008
好明顯係英文版啦(呃字數…)

嗱, 比多樣嘢你地睇, 不過唔係新料, 都幾年之前剪低嘅… 又係個句啦, 我又唔係讀呢科, 又冇去考究過. 有錯請指點

food-color

廣告

~ 由 royccm 於 18 五月, 2009.

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

 
%d 位部落客按了讚: